Rulada cu spuma de capsuni

de Julie in Prajituri, 27 Mai 2011 | 5901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie.
  • Spuma de capsuni:
  • 150-200 g capsuni,
  • 100 ml frisca lichida (Hulala, Creme patiserie),
  • 2 lingurite gelatina,
  • 3-4 linguri suc de portocale,
  • 4-5 linguri zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu spuma de capsuni:

Blat:

Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 8-10 minute, in cuptorul deja incins. Se scoate blatul din tava si se aseaza impreuna cu hartia, pe un prosop umed, se ruleaza cu totul si se lasa sa se raceasca.

Spuma de capsuni:

Se taie capsunile in bucati mici si se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu sucul de portocala si zaharul. Se lasa sa fiarba 5-6 minute. Se adauga gelatina inmuiata mai intai in 3 linguri apa si topita pe baie de aburi. Se da la rece. Se bate frisca pana isi dubleaza volumul si se adauga jeleul de capsuni bine racit. Se poate folosi si smantana pentru frisca (250g), in acest caz se mareste cantitatea de zahar.

Asamblarea:

Se desface rulada, se intinde spuma de capsuni si se ruleaza cu ajutorul prosopului. Pe masura ce se ruleaza se desface si hartia de copt. Se poate pudra cu zahar farin. Se lasa la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Corinuta 1

28.05.2011, 17:16

minunata! tre sa-mi fac, imi plac capsunile!

elena1988 1

30.05.2011, 10:18

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem